Ela Dz

Ela Dz

Złoty Ekspert
[Przepisów: 730]

Bułki z nadzieniem.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Zaskocz gości i domowników wymyślną bułeczką.

Bułki z nadzieniem. Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Bułki z nadzieniem.

 

  • 20 kajzerek
  • 1 kg chudej wieprzowiny
  • 2 duże cebule
  • łyżka majeranku
  • łyżka oregano
  • łyżka ziołowego pieprzu
  • łyżka granulowanego czosnku
  • łyżeczka czarnego pieprzu
  • łyżka przyprawy do zup
  • łyżka magii
  • 2 łyżki oleju
  • słoik kiszonych ogórków

Sposób przygotowania:

Bułki z nadzieniem.
Mięso kroimy w kostkę wielkości 2 na 2 cm i smażymy na oleju. Gdy mięso się zarumieni dodajemy drobno pokrojoną cebulę, czerwoną przyprawę do mięs, podlewamy wodą i dusimy na miękkości. Na koniec dodajemy resztę ziół i przypraw i dusimy jeszcze 5 min pod przykryciem. Z cebuli i ziół ma powstać sos konsystencji gęstej śmietany.Jeśli jest za gęsty dodajemy wody. Ogórki kroimy w kostkę. Bułki przecinamy na pół i wybieramy miąższ. a następnie dokładnie go rozdrabniamy palcami. Do dużego naczynia wrzucamy ogórki, miąższ i całą zawartość patelni. Dokładnie wyrabiamy i takim farszem napełniamy bułki. Przykrywamy ręcznikiem i zostawiamy na godzinę. Później przekładamy do woreczków szczelnie zawijamy i w chłodne miejsce.
Bułki z nadzieniem.
Drobno krojone ogórki i odrobina soku jaka z nich wypłynie nawilżą suche bułki.
Bułki z nadzieniem.
Kajzerki nie przecinamy do końca, aby nam się nie pomieszały połówki.
Bułki z nadzieniem.
Po wrzuceniu mięsa dokładnie wyrabiamy do równomiernego rozłożenia się składników.