Sposób przygotowania:
Bułki z nadzieniem.
Mięso kroimy w kostkę wielkości 2 na 2 cm i smażymy na oleju. Gdy mięso się zarumieni dodajemy drobno pokrojoną cebulę, czerwoną przyprawę do mięs, podlewamy wodą i dusimy na miękkości. Na koniec dodajemy resztę ziół i przypraw i dusimy jeszcze 5 min pod przykryciem. Z cebuli i ziół ma powstać sos konsystencji gęstej śmietany.Jeśli jest za gęsty dodajemy wody. Ogórki kroimy w kostkę. Bułki przecinamy na pół i wybieramy miąższ. a następnie dokładnie go rozdrabniamy palcami. Do dużego naczynia wrzucamy ogórki, miąższ i całą zawartość patelni. Dokładnie wyrabiamy i takim farszem napełniamy bułki. Przykrywamy ręcznikiem i zostawiamy na godzinę. Później przekładamy do woreczków szczelnie zawijamy i w chłodne miejsce.