Lukrecja_27

Lukrecja_27

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 121]

Bułki z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

bardzo szybka i prosta zapiekanka

Bułki z pieczarkami Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Bułki z pieczarkami

 

  • 10-12 kajzerek
  • około 500g pieczarek
  • 4-5 sporych cebul
  • około 400 g startego żółtego sera
  • sól,pieprz bazylia i oregano lub inne przyprawy wedle życzenia łyżka masła,

Sposób przygotowania:

Bułki z pieczarkami
Cebulę kroimy w piórka i dusimy i lekko podduszamy na maśle, dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki, solimy i dusimy pod przykryciem aż będą miękkie. W między czasie wydrążamy kajzerki tak by powstała w nich spora dziurka. Pieczarki odkrywamy zwiększamy ogień odparowujemy powstały soczek. Odparowane pieczarki pieprzymy, i doprawiamy przyprawami. Do każdej bułki wsypujemy na spód odrobinę sera, wkładamy pieczarki i zasypujemy ponownie serem. Tak przygotowane bułeczki wkładamy do piekarnika nagrzanego do około 180 stopni na 5-10 minut tak by ser się ładnie rozpuścił. Podajemy gorące. Na drugi dzień można odgrzać w mikrofalówce ale i na zimno pysznie smakują.
Bułki z pieczarkami
serem i przyprawami