Sposób przygotowania:
Pszenne bułki ze świeżymi ziołami
Drożdże rozmieszać z cukrem na płyn. Dolać mleko i wodę oraz dodać sól i olej. Wsypać mąkę. Zioła posiekać i wrzucić do reszty składników i najpierw wymieszać drewnianą łyżką a potem jeszcze wyrobić ciasto ręcznie. Po wyrobieniu oprószyć je lekko mąką i pozostawić do wyrośnięcia. Gdy podwoi objętość ponownie wyrobić i formować bułki o dowolnym kształcie. Bułki układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub oprószonej mąką. posypać je startym serem. Zostawić bułki do wyrośnięcia a potem piec w piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez 30-35 minut. Po upieczeniu bułki przestudzić na kratce.
kołczu
zewa
Dzięki. Tymianek prowansalski jest bardziej aromatyczny. Muszę się pochwalić, że to są moje pierwsze zioła samodzielnie wyhodowane :)
zbysiowa
zewa
Dzięki Madziu :)
gusia1000
marietta