Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Buniowy prawie de volaille

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Prawie bo nie trzymam się ściśle wg oryginalnego przepisu jak to ja .

Buniowy prawie de volaille Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Buniowy prawie de volaille

 

 

Sposób przygotowania:

Buniowy prawie de volaille
Umyć i osuszyć piersi z kurczaka . Naciąć kieszenie .Masło ( 4 łyżeczki ) utrzeć z przyprawą do masła na pastę . Nałożyć po 2 łyżeczki masy maślanej w każdą kieszeń . Ser pokroić i powkładać w masło . Zamknąć kieszenie . Posolić i posypać grubo zmielonym pieprzem z obu stron . Obtoczyć w mące , roztrzepanym jajku i tartej bułce - nadać im kształtny owal.
Rozgrzać olej z masłem i smażyć kotlety na rumiano z obu stron .
Przełożyć kotlety do małego garnuszka . Dodać trochę tłuszczu od smażenia .Podlać kilkoma łyżkami wody , skropić maggi w płynie i dusić na malutkim gazie pod szczelnym przykryciem kilka minut .
Podawać z ziemniakami puree . Po przekrojeniu kotleta powinno z niego wypływać masło i roztopiony ser .
Buniowy prawie de volaille
Moja propozycja by gromadzić przed przystąpieniem do pracy składniki nie zmienia się
Buniowy prawie de volaille
W nacięcie w piersi nakładac masło roztarte z przyprawą i włożyc ser
Buniowy prawie de volaille
Kotlety panierować w mące , jajku i bułce tartej - nadajac im owalne kształty
Buniowy prawie de volaille
Smażyć na głębokim tłuszczu ( masło z olejej ) na rumiano z obu stron