Sposób przygotowania:
Buniowy prawie de volaille
Umyć i osuszyć piersi z kurczaka . Naciąć kieszenie .Masło ( 4 łyżeczki ) utrzeć z przyprawą do masła na pastę . Nałożyć po 2 łyżeczki masy maślanej w każdą kieszeń . Ser pokroić i powkładać w masło . Zamknąć kieszenie . Posolić i posypać grubo zmielonym pieprzem z obu stron . Obtoczyć w mące , roztrzepanym jajku i tartej bułce - nadać im kształtny owal.
Rozgrzać olej z masłem i smażyć kotlety na rumiano z obu stron .
Przełożyć kotlety do małego garnuszka . Dodać trochę tłuszczu od smażenia .Podlać kilkoma łyżkami wody , skropić maggi w płynie i dusić na malutkim gazie pod szczelnym przykryciem kilka minut .
Podawać z ziemniakami puree . Po przekrojeniu kotleta powinno z niego wypływać masło i roztopiony ser .
Rozgrzać olej z masłem i smażyć kotlety na rumiano z obu stron .
Przełożyć kotlety do małego garnuszka . Dodać trochę tłuszczu od smażenia .Podlać kilkoma łyżkami wody , skropić maggi w płynie i dusić na malutkim gazie pod szczelnym przykryciem kilka minut .
Podawać z ziemniakami puree . Po przekrojeniu kotleta powinno z niego wypływać masło i roztopiony ser .