Sposób przygotowania:
Hiszpańskie drożdżówki
1 szklankę mąki przesiewamy do miski, dodajemy cukier, drożdże, ciepłe mleko, ciepłą wodę i dokładnie mieszamy. Odstawiamy na 15-20 minut, aby zaczyn wyrósł. Na patelni przesmażamy zamrożone owoce, dodajemy do nich 2 łyżki cukru, mieszamy od czasu do czasu, aż wszystko zgęstnieje. Odstawiamy do ostygnięcia. Wyrośnięty zaczyn łączymy z pozostałą mąką, żółtkami, roztopionym masłem. Wyrabiamy gładkie ciasto i odkładamy do wyrośnięcia na ok. 1 godzinę, aż ciasto podwoi swoją objętość. Ciasto dzielimy na 8 równych części. Każdą rozwałkowujemy na cienki placek. Kładziemy po jednej łyżce owoców i zawijamy jak naleśnik. Powstały rulon zawijamy jak muszlę ślimaka. Gotowe bułeczki smarujemy masłem. Wstawiamy do nagrzanego do 190 stopni piekarnika, pieczemy ok 15-20 minut, do czasu aż się zrumienią. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem. Smacznego :).