Sposób przygotowania:
Sernik składany
Ciasto orzechowe: Białka ubijamy na sztywną pianę,dodajemy cukier ,dokładnie ubijamy a następnie dodajemy żółtka i nadal ubijamy. Dodajemy pozostałe składniki i delikatnie wszystko mieszamy. Wylewamy na blaszkę i pieczemy w 180°C około 30 min.
Po wystudzeniu przekrawamy na 2 placki.
Ser I : Masło ucieramy z cukrem na puszysto następnie dodajemy po 1 żółtku i nadal ucieramy,dodajemy ser i dokładnie ucieramy aż składniki dobrze się połączą.
Z białek ubijamy pianę na sztywno,dodajemy do sera i delikatnie mieszamy dodając mąkę i proszek do pieczenia. Wylewamy gotowy ser na blaszkę i pieczemy 60 min w 180°C.
Ser II : Przygotowujemy tak jak ser I dodając razem z mąką kakao. Pieczemy w 180°C prze 60 min.
Masa: Orzechy drobno mielimy a następnie zalewamy gorącym mlekiem. Masło ucieramy na puszysto z cukrem.Następnie dodajemy wystudzone ,zaparzone orzechy i dokładnie ucieramy. Przełożenie ciasta: biszkopt orzechowy- 1/3 masy orzechowej-ser II-kolejna część masy orzechowej-biszkopt orzechowy-masa orzechowa - ser I
Całość można polać polewą czekoladową.
Po wystudzeniu przekrawamy na 2 placki.
Ser I : Masło ucieramy z cukrem na puszysto następnie dodajemy po 1 żółtku i nadal ucieramy,dodajemy ser i dokładnie ucieramy aż składniki dobrze się połączą.
Z białek ubijamy pianę na sztywno,dodajemy do sera i delikatnie mieszamy dodając mąkę i proszek do pieczenia. Wylewamy gotowy ser na blaszkę i pieczemy 60 min w 180°C.
Ser II : Przygotowujemy tak jak ser I dodając razem z mąką kakao. Pieczemy w 180°C prze 60 min.
Masa: Orzechy drobno mielimy a następnie zalewamy gorącym mlekiem. Masło ucieramy na puszysto z cukrem.Następnie dodajemy wystudzone ,zaparzone orzechy i dokładnie ucieramy. Przełożenie ciasta: biszkopt orzechowy- 1/3 masy orzechowej-ser II-kolejna część masy orzechowej-biszkopt orzechowy-masa orzechowa - ser I
Całość można polać polewą czekoladową.