monwys28

monwys28

Starszy Kucharz
[Przepisów: 27]

Buraczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepyszny dodatek do mięs na niedzielny obiad

Buraczki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Buraczki

 

 

Sposób przygotowania:

Buraczki
Buraki nieobrane zawijamy każdego osobno w folię aluminiową i rozkładamy na blaszce do pieczenia. Następnie wkładamy do piekarnika na środkowy poziom i ustawiamy piekarnik na 150 C na ok 1,5 h ( w zależności od wielkości buraków) w czasie pieczenia można sprawdzać widelcem czy są miękkie. Po wyjęciu buraków wszystkie odwijamy i pozostawiamy do wystygnięcia. Potem bierzemy buraki obieramy ze skóry( skóra sama schodzi bez użycia noża) i w głębokim naczyniu ścieramy na tarce na najmniejszych oczkach. Przekładamy do garnka i wstawiamy na gaz i dusimy dorzucając masło śmietanę ocet balsamiczny sól i pieprz każdy do swojego gustu.
Buraczki
Buraki wyjęte z piekarnika rozwijane do ostygnięcia
Buraczki
Buraki już przygotowane do tarcia na tarce do jarzyn
Buraczki
Etap przyprawiania najpierw dodajemy masło
Buraczki
Następny etap do śmietana i dojajemy reszte przypraw

Tagi:

buraki