Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Buraczki czerwone z jabłkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Buraczki czerwone z jabłkiem podawać na ciepło do dania z mięsem

Buraczki czerwone z jabłkiem

Składniki:

Buraczki czerwone z jabłkiem

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Buraczki czerwone z jabłkiem
Buraki dokładnie wyszorować, włożyć do garnka, wlać wodę i ugotować w łupinach. Ugotowane odcedzić, zalać zimną wodą, ostudzić, obrać. Następnie zetrzeć na tarce z małymi otworami. Do utartych buraków wlać mleko i dodać utarte na grubej tarce jabłko, wymieszać i zagotować. Zdjąć z ognia dodać surowe masło, przyprawić do smaku solą, sokiem z cytryny i cukrem, wymieszać. Posypać posiekaną natką pietruszki.