pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Buraczki konserwowe Teściowej

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

bardzo aromatyczne buraczki obiadowe

Buraczki konserwowe Teściowej

Składniki:

Buraczki konserwowe Teściowej

 

  • 6 kg buraki czerwone,
  • 6 cebula,
  • 6 ząbki czosnku,
  • 3 łyżki Sól,
  • 6 szklanek woda,
  • 2 szklanki ocet 10 %,
  • 3 szklanki cukier,
  • 15 goździki,
  • 10 liść bobkowy

 

Sposób przygotowania:

Buraczki konserwowe Teściowej
Buraki drobno szatkujemy lub trzemy. Dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę i drobno posiekany czosnek. Z wody, octu, cukru, goździków i listków robimy zalewę i gotujemy na małym ogniu przez 10 min. Przecedzamy i zalewamy ją buraczki. Odstawiamy na 24h. Następnie nakładamy do słoików osobno buraczki osobno sok. Pasteryzujemy 15 min.

Tagi:

buraki