Sposób przygotowania:
Buraczki z ciecierzycą
Buraczki obieramy i gotujemy na pół twardo, ostygnięte ścieramy na tarce . Pietruszkę myjemy i drobno siekamy.
Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę i mieszamy z oliwa. Ciecierzycę odsączamy z zalewy i mieszamy z buraczkami doprawiamy do smaku solą pieprzem i cukrem.
Skraplamy sokiem z cytryny, dodajemy czosnek i natkę pietruszki.
Jeśli danie chcemy podać na ciepło to natkę dodać na sam koniec po podgrzaniu.
Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę i mieszamy z oliwa. Ciecierzycę odsączamy z zalewy i mieszamy z buraczkami doprawiamy do smaku solą pieprzem i cukrem.
Skraplamy sokiem z cytryny, dodajemy czosnek i natkę pietruszki.
Jeśli danie chcemy podać na ciepło to natkę dodać na sam koniec po podgrzaniu.