Stenka

Stenka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 265]

Buraczki na ciepło z musem pigwowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Buraczki przygotowane w ten sposób można jeść na ciepło lub zimno, proporcje poszczególnych składników można dowolnie zmieniać. Mus z pigwy jest kwaśny więc nie potrzeba dodawać kwasku cytrynowego czy octu.

Buraczki na ciepło z musem pigwowym Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Buraczki na ciepło z musem pigwowym

 

Sposób przygotowania:

Buraczki na ciepło z musem pigwowym
Buraczki ugotować na miękko. Po ostudzeniu zetrzeć na drobnej tarce. Owoce pigwy przekroić na pól, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić. Włożyć do garnka, zalać około szklanką wody, gotować około 15 minut. Po ugotowaniu przetrzeć przez sito, pozostałość na sicie wyrzucić. Buraczki wymieszać z musem z pigwy, doprawić pieprzem do smaku, podgrzać. 
Buraczki na ciepło z musem pigwowym
Pokrojone owoce pigwy szybko zmiekną i ugotują się
Buraczki na ciepło z musem pigwowym
Buraczki wymieszane z pigwą wystarczy podgrzać

Tagi:

buraki