WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1448]

Buraczki na zimno z jabłkiem i cebulą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Surówka na zimno z ugotowanych buraczków tartych, jabłka i cebuli. Wymieszana z olejem i octem oraz z przyprawami.

Buraczki na zimno z jabłkiem i cebulą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Buraczki na zimno z jabłkiem i cebulą

 

Sposób przygotowania:

Buraczki na zimno z jabłkiem i cebulą

ETAP 1:

Buraka zalać zimną wodą i ugotować do miękkości. Odcedzić, ostudzić i obrać ze skórki. Zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Jabłko obrać i zetrzeć tak jak buraka. Dodać do miski z buraczkiem.

Dodać drobno posiekaną cebulę. Dodać ocet, olej, posiekany koperek, sól i pieprz. Wszystko wymieszać i schłodzić w lodówce.

Podawać jako surówkę do obiadu.

Buraczki na zimno z jabłkiem i cebulą
Sałatka z buraczków po wymieszaniu ze wszystkimi składnikami
Buraczki na zimno z jabłkiem i cebulą
Cebula i przyprawy dodane do buraczków i jabłka
Buraczki na zimno z jabłkiem i cebulą
Starte jabłko dodane do startego buraczka.
Buraczki na zimno z jabłkiem i cebulą
Ugotowany i wystudzony burak obrany i start