kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1038]

Surówka z rzodkiewką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zapraszam na surówkę. Przygotowałam ją z sałaty i rzodkiewek z dodatkiem jogurtu naturalnego i oliwy. Polecam.

Surówka z rzodkiewką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka z rzodkiewką

 

  • 6 dużych liści sałaty
  • 8 dużych rzodkiewek
  • 1 mała cebula
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka oliwy
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Surówka z rzodkiewką
Sałatę rozdzielamy na liście i myjemy, przekładamy na cedzak i odsączamy z wody. Rzodkiewkę myjemy i osuszamy na papierowym ręcznikiem, kroimy w plasterki. Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Sałatę rwiemy na małe części i przekładamy do miski.

Dodajemy pokrojoną rzodkiewkę i cebulę. Mieszamy jogurt z oliwą i przyprawami i dodajemy do miski z warzywami. Mieszamy.
Surówka z rzodkiewką
Umyte liście sałaty przekładamy na cedzak, odsączamy.
Surówka z rzodkiewką
Umytą rzodkiewkę kroimy w plasterki, cebulę w kosteczkę.
Surówka z rzodkiewką
Sałatę i pokrojone warzywa przekładamy do miski.
Surówka z rzodkiewką
W pojemniku mieszamy jogurt z przyprawami i oliwą.