haniakson

haniakson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 451]

Buraczki z chrzanową bita śmietaną

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Buraczki do obiadu inaczej! Zasmażane pod kołderką sosu śmietankowo-chrzanowego. Delicje!

Buraczki z chrzanową bita śmietaną Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Buraczki z chrzanową bita śmietaną

 

Sposób przygotowania:

Buraczki z chrzanową bita śmietaną
Cebule obrać, pokroić w drobną kostkę i zeszklić na maśle. Buraczki zetrzeć na tarce o dużych oczkach i dorzucić do smażącej się cebulki, smażyć na małym ogniu ok. 1-2 minuty, jabłko zetrzeć na dużych oczkach, dorzucić do buraków i nadal smażyć mieszając jeszcze przez chwilę. Zdjąć z ognia, przyprawić solą i pieprzem. Po ostudzeniu przełożyć do salaterki. Śmietanę ubić mikserem na sztywno i pod koniec miksowania dodać chrzan. Sos śmietanowy przełożyć do szprycy i dekoracyjnie wyłożyć go na powierzchni wystudzonych buraczków.
Buraczki z chrzanową bita śmietaną
Etap 1