kamazka439

kamazka439

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 515]

Buraczki z kapustą

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

smakuje ze wszystkim, zimą jak znalazł...

Buraczki z kapustą

Składniki:

Buraczki z kapustą

 

  • buraki czerwone 1 kg
  • kapusta biała 1 kg
  • cebula 30 dag
  • zalewa: woda 1 szkl
  • ocet 1 szkl
  • cukier 1 szkl
  • sól 2 płaskie łyżki

Sposób przygotowania:

Buraczki z kapustą
Kapustę poszatkować i namoczyć na 1 godzinę w zimnej wodzie. Buraczki ugotować, obrać i zetrzeć na grubej tarce. Cebulę też poszatkować. Kapustę dobrze odsączyć z wody, wszystko wymieszać i nałożyć do słoików. Zagotować zalewę i zalać słoiki. Pasteryzować 20 minut.

Tagi:

buraki kapusta