haniakson

haniakson

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 193]

Buraczki z orzechami do obiadu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zdrowe i smaczne buraczki i lekko chrupiące kawałki orzechów z dodatkiem jabłka smakują doskonale. Jeśli dodamy do tego czosnek i majonez, to powstanie prawdziwa poezja smaku!

Buraczki z orzechami do obiadu Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Buraczki z orzechami do obiadu

 

Sposób przygotowania:

Buraczki z orzechami do obiadu
Buraczki myjemy, obieramy i gotujemy do miękkości. Po ostudzeniu ścieramy na grubych oczkach. 

Orzechy włoskie tłuczemy na drobne kawałki, czosnek przeciskamy przez praskę. 

Majonez mieszamy z jogurtem, czosnkiem, solą i pieprzem. 

Jabłko ścieramy i skrapiamy sokiem z cytryny. 

Wszystko razem mieszamy i dekorujemy posiekana zieloną pietruszką.
Buraczki z orzechami do obiadu
Wszystkie składniki dokładnie myjemy, a buraczki gotujemy.
Buraczki z orzechami do obiadu
Potłuczone orzechy stanowią przyjemnie chrupiący element surówki.
Buraczki z orzechami do obiadu
Ostudzone buraczki ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Buraczki z orzechami do obiadu
Z majonezu, jogurtu i czosnku robimy sos i mieszamy z warzywami.