Sposób przygotowania:
Buraczki zasmażane
1. Buraki gotujemy do miękkości.
2. Ugotowane i obrane buraki po ostudzeniu ścieramy na tarce na małych oczkach.
3. Przygotowujemy zasmażkę.
4. Na rozgrzaną patelnie dodajemy masło i mąkę. Smażymy chwilkę do zrumienienia.
5. Do gotowej zasmażki dodajemy buraki, sok z cytryny oraz sól i pieprz. Doprawiamy do smaku.
6. Mieszamy wszystkie składniki i chwilkę przesmażamy razem na wolnym ogniu.
2. Ugotowane i obrane buraki po ostudzeniu ścieramy na tarce na małych oczkach.
3. Przygotowujemy zasmażkę.
4. Na rozgrzaną patelnie dodajemy masło i mąkę. Smażymy chwilkę do zrumienienia.
5. Do gotowej zasmażki dodajemy buraki, sok z cytryny oraz sól i pieprz. Doprawiamy do smaku.
6. Mieszamy wszystkie składniki i chwilkę przesmażamy razem na wolnym ogniu.