edyta337

edyta337

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 46]

Buraczki zasmażane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Buraki zasmażane na ciepło to pyszna propozycja do obiadu, która gości w domach polskich od pokoleń. Polecam!

Buraczki zasmażane Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Buraczki zasmażane

 

Sposób przygotowania:

Buraczki zasmażane
1. Buraki gotujemy do miękkości.

2. Ugotowane i obrane buraki po ostudzeniu ścieramy na tarce na małych oczkach.

3. Przygotowujemy zasmażkę.

4. Na rozgrzaną patelnie dodajemy masło i mąkę. Smażymy chwilkę do zrumienienia.

5. Do gotowej zasmażki dodajemy buraki, sok z cytryny oraz sól i pieprz. Doprawiamy do smaku. 

6. Mieszamy wszystkie składniki i chwilkę przesmażamy razem na wolnym ogniu.
Buraczki zasmażane
Ugotowane i obrane buraki ćwikłowe gotowe do starcia
Buraczki zasmażane
starte buraczki na tarce na małych oczkach
Buraczki zasmażane
cytryna, mąka pszenna oraz masło do zasmażanych buraków
Buraczki zasmażane
zasmażka z masła oraz mąki pszennej do buraczków