WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Buraczki zasmażane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Buraczki zasmażane na ciepło to jeden z najpopularniejszych dodatków do obiadu zwłaszcza do kotleta mielonego. Są bardzo zdrowe. Każdy robi je inaczej.

Buraczki zasmażane

Składniki:

Buraczki zasmażane

 

Sposób przygotowania:

Buraczki zasmażane

ETAP 1:

Buraki umyć i ugotować w łupinkach. Wystudzić a następnie obrać ze skórki. Obrane buraczki zetrzeć na tarce na najdrobniejszych oczkach.

Na patelni zrobić zasmażkę. W tym celu rozpuścić masło. Do gorącego masła wsypać mąkę i mieszać rózgą żeby nie zrobiły się grudki. Do zasmażki wrzucić buraczki. Doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny lub octem. Można też użyć kwasku cytrynowego.

Buraczki podawać na gorąco.