Sarenka

Sarenka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Buraczki zasmazane do obiadu

  • 8
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Pyszny dodatek do obiadu. Swietne za zimno i na goraco. Mozna przetrzymywac w lodówce do tygodnia.

Buraczki zasmazane do obiadu

Składniki:

Buraczki zasmazane do obiadu

 

Sposób przygotowania:

Buraczki zasmazane do obiadu
Buraki dobrze umyc, zalac zimna woda i gotowac przez 1,5 godziny na wolnym ogniu. Ostudzic ( mozna jeszcze cieple) obrac i zetrzec na tarce o grubych oczkach. Cebule obrac, umyc, osuszyc i porkoic w drobna kosteczke. Podsmazyc na oliwie do zeszklenia (mozna dodac 2 lyzki maki pszennej, szybko i dokladnie wymieszac i podsmazyc na zasmazke). Polaczyc cebule z buraczkami, dodac przecisniety przez praske czosnek, podsmazac na patelni, ciagle mieszajac. Doprawic do smaku. Podawac na zimno lub na goraco jako dodatek do obiadu.

Tagi:

buraki