kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1014]

Buraczki zasmażane na maśle

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na smaczny dodatek do drugiego dania. Buraczki smażone razem z masłem mają świetny smak. Polecam.

Buraczki zasmażane na maśle Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Buraczki zasmażane na maśle

 

Sposób przygotowania:

Buraczki zasmażane na maśle
Buraczki obieramy ze skórki i ścieramy na tarce jarzynowej do miski ( najlepiej w rękawiczkach ). 

Na patelni rozpuszczamy masło i przekładamy starte buraczki, smażymy przez około 5 minut.

Dodajemy sól, pieprz, sok z cytryny do smaku i smażymy przez chwilę. 

Posypujemy mąką i smażymy przez kilka minut, aż płyn odparuje. 
Buraczki zasmażane na maśle
Obrane ze skórki buraczki ścieramy na tarce.
Buraczki zasmażane na maśle
Na patelnię wkładamy masło i rozpuszczamy.
Buraczki zasmażane na maśle
Następnie dodajemy potarte buraczki i smażymy.
Buraczki zasmażane na maśle
Do przesmażoną CH buraczków wsypujemy mąkę i smażymy przez kilka minut.