ilka222

ilka222

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 128]

Buraki tarte na ciepło

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Ten smak buraczków pamiętam z dzieciństwa

Buraki tarte na ciepło Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Buraki tarte na ciepło

 

 

Sposób przygotowania:

Buraki tarte na ciepło
Buraczki oczyścić, zalać wodą, ugotować w łupinkach. Po ostygnięciu obrać i zetrzeć na tarce z dużymi otworami. Do buraczków dodać odrobinę masła, po czym wstawić na ogień i chwilkę podsmażyć. Dodać sok z cytryny, sól, pieprz oraz cukier, wymieszać, chwilkę smażyć. Dodać śmietanę, dokładnie wymieszać. Podawać jako dodatek do ziemniaków.
Buraki tarte na ciepło
Buraczki obrać, zetrzeć na tarce, włożyć do garnka, podsmażyć na maśle
Buraki tarte na ciepło
Dodać sok z cytryny oraz przyprawy, następnie połączyć ze śmietaną

Tagi:

buraki