Sposób przygotowania:
Pierś z kaczki z jabłkami i żurawinąETAP 1:
![Pierś z kaczki z jabłkami i żurawiną Pierś z kaczki z jabłkami i żurawiną](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/piers-z-kaczki-z-jablkami-i-zurawina-534933.jpg)
Przygotowujemy piersi z kaczki: skórkę nacinamy, mięso przyprawiamy z każdej strony solą, pieprzem i rozmarynem.
Piersi smażymy na patelni (bez tłuszczu, patelni wcześniej nie rozgrzewamy), zaczynając od strony ze skórką.
ETAP 2:
![Pierś z kaczki z jabłkami i żurawiną Pierś z kaczki z jabłkami i żurawiną](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/piers-z-kaczki-z-jablkami-i-zurawina-534934.jpg)
Mięso przekładamy na drugą stronę, smażymy.
Jabłka myjemy, obieramy, wycinamy gniazda nasienne. Jabłka kroimy na cząstki.
ETAP 3:
![Pierś z kaczki z jabłkami i żurawiną Pierś z kaczki z jabłkami i żurawiną](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/piers-z-kaczki-z-jablkami-i-zurawina-534935.jpg)
Piersi z kaczki przekładamy do natłuszczonego naczynia żaroodpornego i obkładamy jabłkami. Całość polewamy sokiem jabłkowym.
Pieczemy 10 minut w 200 st. C.
Przed podaniem piersi z kaczki smarujemy żurawiną.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.