alien1985

alien1985

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 534]

Kotlety z kaszy jaglanej i jajek

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kotleciki wyszły delikatne i pyszne. Super odmiana od mięsnych kotletów. Z podanej porcji składników wyszło mi 10 całkiem sporych kotlecików. Smacznego.

Kotlety z kaszy jaglanej i jajek Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kotlety z kaszy jaglanej i jajek

 

Sposób przygotowania:

Kotlety z kaszy jaglanej i jajek
Kaszę dokładnie płuczemy, przelewamy wrzątkiem. Marchew ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Zalewamy bulionem i gotujemy razem pod przykryciem aż kasza wchłonie płyn. Cebulę drobno kroimy, podsmażamy na oleju oleju. Pieczarki ścieramy na tarce o dużych oczkach, podsmażamy na oleju. Ser żółty ścieramy na tarce.

Wszystko przekładamy do miski, dodajemy przyprawy, koperek, jajka i bułkę tartą, mieszamy.

Formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.

Smacznego
Kotlety z kaszy jaglanej i jajek
Wszystkie przygotowane składniki przekładamy do miski
Kotlety z kaszy jaglanej i jajek
Wszystko razem dokładnie mieszamy w misce.
Kotlety z kaszy jaglanej i jajek
Z masy formujemy kotleciki i obtaczamy w bułce tartej