Sposób przygotowania:
Kotlety z kaszy jaglanej i jajek
Kaszę dokładnie płuczemy, przelewamy wrzątkiem. Marchew ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Zalewamy bulionem i gotujemy razem pod przykryciem aż kasza wchłonie płyn. Cebulę drobno kroimy, podsmażamy na oleju oleju. Pieczarki ścieramy na tarce o dużych oczkach, podsmażamy na oleju. Ser żółty ścieramy na tarce.
Wszystko przekładamy do miski, dodajemy przyprawy, koperek, jajka i bułkę tartą, mieszamy.
Formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.
Smacznego
Wszystko przekładamy do miski, dodajemy przyprawy, koperek, jajka i bułkę tartą, mieszamy.
Formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.
Smacznego