tumilek

tumilek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 145]

Burger z boczkiem i serem kozim

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szybkie i bardzo łatwe w przygotowaniu burgery z musztardą, salami, podwójnym boczkiem i serem kozim.

Burger z boczkiem i serem kozim Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Burger z boczkiem i serem kozim

Na burgery

  • 2 hamburgery wołowe (kotlety)
  • 4 plastry sera koziego
  • 4 plastry boczku surowego wędzonego
  • 2 łyżeczki musztardy sarepskiej
  • 8 plasterków salami
  • 2 zwykłe świeże bułki

Sposób przygotowania:

Burger z boczkiem i serem kozim
1) Bułki przekrajamy na połowy tak aby góra była trochę większa.

2) Dolne połówki bułek smarujemy musztardą.

3) Na musztardzie układamy plasterki salami.

4) Kotlety do burgera kładziemy na rozgrzaną patelnię.

5) Na podsmażone kotlety kładziemy boczek.

6) Przewracamy kotlety z boczkiem na drugą stronę.

7) Na pustej stronie układamy ser kozi.

8) Kiedy ser się lekko rozpuści, przekładamy kotlety na połówki bułek z salami.

9) Na górę kładziemy po podsmażonym plastrze boczku.

10) Na boczku kladziemy plaster sera koziego.

11) Przykrywamy górną połową bułki i burgery gotowe.
Burger z boczkiem i serem kozim
Na musztardzie układamy plasterki salami.
Burger z boczkiem i serem kozim
Na podsmażone kotlety kładziemy boczek wędzony.
Burger z boczkiem i serem kozim
Przewracamy kotlety z boczkiem na drugą stronę i kładziemy ser kozi.
Burger z boczkiem i serem kozim
Kiedy ser się lekko rozpuści, przekładamy kotlety na połówki bułek z salami.
Burger z boczkiem i serem kozim
Na górę kładziemy po podsmażonym plastrze boczku.
Burger z boczkiem i serem kozim
Na boczku kladziemy plaster sera koziego.

Tagi:

dania boczek