VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Burgery z cebulką i pietruszką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Takie burgery idealnie sprawdzą się jako wkładka do bułek z warzywami. Sprawdza się również jako danie główne z ziemniaczkami.

Burgery z cebulką i pietruszką

Składniki:

Burgery z cebulką i pietruszką

 

  • 500 g wieprzowego mięsa mielonego
  • 1 jajko
  • 2 łyżki bułki tartej + do obtoczenia
  • Pęczek natki pietruszki
  • 1 duża cebula
  • Sól
  • Pieprz

Sposób przygotowania:

Burgery z cebulką i pietruszką
Do miski przekładamy mielone mięso, jajko, bułkę tartą. Dokładnie wyrabiamy. Cebulkę kroimy w bardzo drobną kosteczkę, natkę pietruszki siekamy. Dodajemy do mięsa. Doprawiamy solą i pieprzem.

Wyrabiamy i formujemy płaskie burgery, obtaczamy w bułce tartej. Rozgrzewamy patelnię grillową i smażymy na rumiano z każdej strony.