darmiona

darmiona

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 304]

Burgery z karkówki z grzybami i kaszą gryczaną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Burgery z mielonej karkówki z dodatkiem leśnych grzybów i kaszy gryczanej to doskonała alternatywa dla popularnego grillowanego mięsa

Burgery z karkówki z grzybami i kaszą gryczaną Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Burgery z karkówki z grzybami i kaszą gryczaną

 

Sposób przygotowania:

Burgery z karkówki z grzybami i kaszą gryczaną
Mięso pokroić w kostkę i zmielić w maszynce. Grzyby ugotować w niewielkiej ilości wody. Do zmielonego mięsa dodać przyprawy, czosnek, cebulę, grzyby i zmielić drugi raz. Dodać kaszę, jajko i dokładnie wymieszać. Uformować burgery i układać na ruszcie. Piec po kilka minut z obu stron do zarumienienia.
Burgery z karkówki z grzybami i kaszą gryczaną
Etap 1 Karkówkę pokroić w kostkę i zmielić
Burgery z karkówki z grzybami i kaszą gryczaną
Etap 2 Grzyby leśne ugotować w niewielkiej ilości wody
Burgery z karkówki z grzybami i kaszą gryczaną
Etap 3 mięso zmielić drugi raz z przyprawami
Burgery z karkówki z grzybami i kaszą gryczaną
Etap 4 uformować burgery i układać na ruszcie