Smakowita

Smakowita

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 474]

Burgery z natka pietruszki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczne i soczyste burgery z mięsa wieprzowo-wołowego

Burgery z natka pietruszki Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Burgery z natka pietruszki

 

  • 1/2 kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
  • 2 jajka
  • 1 cebulka
  • 1 łyżeczka soli
  • 1/3 łyżeczki pieprzu
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 2 kromki pieczywa
  • 1/4 szklanki wody
  • 3 łyżki oliwy

 

Sposób przygotowania:

Burgery z natka pietruszki
Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na oliwie. Do mięsa wbić jajka,dodać cebulę,pokruszone kromki chleba ,wodę ,sól , świeżo zmielony pieprz i posiekaną natkę pietruszki .Wyrobić na jednolitą masę.Z mięsa formować burgery i smażyć na suchej , rozgrzanej teflonowej patelni.Smażymy na brązowy kolor z obu stron.
Burgery z natka pietruszki
Na zdjęciu pokazane są smażone burgery na patelni z jednej strony
Burgery z natka pietruszki
Na zdjęciu pokazane są burgery smażone na patelni z drugiej strony