zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Udka burrito z warzywami

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 13

udka pieczone doprawione przyprawą burrito

Udka burrito z warzywami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Udka burrito z warzywami

 

Sposób przygotowania:

Udka burrito z warzywami
Udka umyć i osuszyć. Przyprawę do burrito, czosnek staropolski, sól i pieprz kolorowy wymieszać i natrzeć tą mieszanką udka. Zostawić je na co najmniej godzinę. Warzywa pokroić na kawałki i skropić sosem sojowym. W naczyniu żaroodpornym ułożyć udka a na nie wyłożyć warzywa. Naczynie zakryć pokrywką i wstawić je do piekarnika. Udka piec 60 minut w temperaturze 180 stopni. ( Ja lubię takie warzywa miękkie, ale jeśli ktoś woli twardsze to warzywa można wrzucić do udek w połowie pieczenia. )
Udka burrito z warzywami
udka natrzeć przygotowaną mieszanką przypraw
Udka burrito z warzywami
na udka wyłożyć przygootwane warzywa ...
Udka burrito z warzywami
udka piec 60 minut w temperaturze 180 stopni