eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Kapuściany garnek Eli

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Chciałam przygotować kociołek ale lał deszcz więc przygotowałam kapuściany garnek z mięsem i ziemniakami w domu.

Kapuściany garnek Eli

Składniki:

Kapuściany garnek Eli

warzywa

mięso i marynata

  • 1.2 kg karkówki
  • 1 łyżka przyprawy do mięs
  • 1 łyżka przyprawy do karkówki z grilla
  • 1 łyżka przyprawy do steków
  • 1 łyżka czosnku granulowanego
  • 10 łyżek oleju rzepakowego

przyprawy

Sposób przygotowania:

Kapuściany garnek Eli

przygotowanie mięsa

kapuściany garnek Eli
Opłukane i osuszone mięso pokroić w kostkę.

Karkówkę opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w grubszą kostkę.

przygotowanie mięsa cd

kapuściany garnek Eli
Wymieszać mięso ze składnikami marynaty i włożyć do lodówki

Do mięsa dodać przyprawy, olej, wymieszać i włożyć do lodówki na 4 godziny.

przygotowanie składników

kapuściany garnek Eli
Obrane i umyte ziemniaki pokroić na kawałki.

Ziemniaki obrać, umyć i pokroić na większe kawałki.

przygotowanie składników cd

kapuściany garnek Eli
Młodą kapustę pokroić na dość duże kawałki.

Zewnętrzne, ciemne liście umyć i pokroić dość grubo. Resztę kapusty grubo poszatkować.

przygotowanie składników cd

kapuściany garnek Eli

Cebule obrać z łupinek i pokroić w ćwierć krążki.

przygotowanie składników cd

kapuściany garnek Eli

Czosnek obrać z łupinek i pokroić w plasterki.

przygotowanie potrawy

kapuściany garnek Eli

Duży garnek rozgrzać, dodać mięso i usmażyć.

przygotowanie potrawy cd

kapuściany garnek Eli

Do mięsa dodać cebulę, czosnek i jeszcze razem smażyć przez około 30 minut ( aż mięso będzie prawie miękkie ). Do mięsa dodać kapustę, ziemniaki, podlać wodą i dusić aż wszystko będzie miękkie. Ewentualnie doprawić do smaku. Smacznego!