Sposób przygotowania:
Kapuściany garnek Eliprzygotowanie mięsa

Karkówkę opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w grubszą kostkę.
przygotowanie mięsa cd

Do mięsa dodać przyprawy, olej, wymieszać i włożyć do lodówki na 4 godziny.
przygotowanie składników

Ziemniaki obrać, umyć i pokroić na większe kawałki.
przygotowanie składników cd

Zewnętrzne, ciemne liście umyć i pokroić dość grubo. Resztę kapusty grubo poszatkować.
przygotowanie składników cd

Cebule obrać z łupinek i pokroić w ćwierć krążki.
przygotowanie składników cd

Czosnek obrać z łupinek i pokroić w plasterki.
przygotowanie potrawy

Duży garnek rozgrzać, dodać mięso i usmażyć.
przygotowanie potrawy cd

Do mięsa dodać cebulę, czosnek i jeszcze razem smażyć przez około 30 minut ( aż mięso będzie prawie miękkie ). Do mięsa dodać kapustę, ziemniaki, podlać wodą i dusić aż wszystko będzie miękkie. Ewentualnie doprawić do smaku. Smacznego!
gusia1000