Sposób przygotowania:
Kapuściany garnek Eliprzygotowanie mięsa
Karkówkę opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w grubszą kostkę.
przygotowanie mięsa cd
Do mięsa dodać przyprawy, olej, wymieszać i włożyć do lodówki na 4 godziny.
przygotowanie składników
Ziemniaki obrać, umyć i pokroić na większe kawałki.
przygotowanie składników cd
Zewnętrzne, ciemne liście umyć i pokroić dość grubo. Resztę kapusty grubo poszatkować.
przygotowanie składników cd
Cebule obrać z łupinek i pokroić w ćwierć krążki.
przygotowanie składników cd
Czosnek obrać z łupinek i pokroić w plasterki.
przygotowanie potrawy
Duży garnek rozgrzać, dodać mięso i usmażyć.
przygotowanie potrawy cd
Do mięsa dodać cebulę, czosnek i jeszcze razem smażyć przez około 30 minut ( aż mięso będzie prawie miękkie ). Do mięsa dodać kapustę, ziemniaki, podlać wodą i dusić aż wszystko będzie miękkie. Ewentualnie doprawić do smaku. Smacznego!
gusia1000