Marta1986

Marta1986

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 711]

Całuski

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

ciastka całuski są pycha..

Całuski

Składniki:

Całuski

 

  • 50 dag maki pszennej
  • 1 szklanka cukru
  • 4 jajka
  • 0,5 kg twarogu
  • 2 opakowania cukru waniliowego
  • 1 kostka margaryny
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 1 łyżka otu

Sposób przygotowania:

Całuski
Z mąki,jajek utartych z cukrem,stopionej margaryny,mielonego twarogu,cukru waniliowego,octu i sody bardzo dokładnie zagnieść ciasto.Rozwałkować na placki o grubości 2 cm,szklanką wykroić kółka,kieliszkiem wykroić małe dziurki.Smażyć tak jak pączki w głębokim oleju.Usmażone posypać cukrem pudrem lub drobnym cukrem.Można również rozrobić polewę czekoladową i delikatnie polać po całości będą również smaczne.

Tagi:

jajko jajka mak