Sposób przygotowania:
Calzone wg Buni :
Rozłożyć ciasto na papierze do pieczenia. Posmarować delikatnie ketchupem ( użyłam Sos Chilli Kielecki ).Posypać ziołami.
Na patelni rozgrzać olej i zeszklić pokrojoną w ,, piórka "cebulę. Potem dołożyć na patelnię mięso i smażyć aż się zrumieni. Dosypać pokrojoną w drobną kosteczkę paprykę i natkę pietruszki . Doprawić do smaku pieprzem , solą i ziołami. Zdjąć z patelni i ostudzić .
Wyłożyć farsz na połówkę ciasta ( tak po środku ).Położyć na wierzch sery .Zagiąć ciasto. Docisnąć brzegi. ( Ja przycięłam brzegi tak by utworzyć kształtu pieroga ). Posmarować ciasto z wierzchu roztrzepanym żółtkiem. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Ułożyć na nim Calzone .
Piekarnik rozgrzać do 180 * C .Wsadzić calzone do wygrzanego piekarnika i piec przez ok 20 minut .
Na patelni rozgrzać olej i zeszklić pokrojoną w ,, piórka "cebulę. Potem dołożyć na patelnię mięso i smażyć aż się zrumieni. Dosypać pokrojoną w drobną kosteczkę paprykę i natkę pietruszki . Doprawić do smaku pieprzem , solą i ziołami. Zdjąć z patelni i ostudzić .
Wyłożyć farsz na połówkę ciasta ( tak po środku ).Położyć na wierzch sery .Zagiąć ciasto. Docisnąć brzegi. ( Ja przycięłam brzegi tak by utworzyć kształtu pieroga ). Posmarować ciasto z wierzchu roztrzepanym żółtkiem. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Ułożyć na nim Calzone .
Piekarnik rozgrzać do 180 * C .Wsadzić calzone do wygrzanego piekarnika i piec przez ok 20 minut .
Natala1210
msewka
Śliweczka
iwi69