Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Camembert i Roquefort na krakersach

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Bardzo szybka i smaczna przekąska .Smak serów Camembert i Roquefort doskonale harmonizuje ze smakiem winogron .

Camembert i Roquefort na krakersach

Składniki:

Camembert i Roquefort na krakersach

 

  • 12 średniej wielkości słonych krakersów
  • 6 kawałków ( trójkącików ) sera Camembert ( takiej wielkości by się mieściły na krakersach )
  • 6 kawałków ( trójkącików ) sera Roquefort ( takiej wielkości by się mieściły na krakersach )
  • 6 winogron ciemnych
  • 6 winogron zielonych
  • masło do posmarowania krakersów

 

Sposób przygotowania:

Camembert i Roquefort na krakersach
Krakersy posmarować delikatnie masłem (tyle by ser położony na krakersie przyklejał się do niego).Na każdego krakersa położyć trójkącik sera .Obok położyć po 2 połówki ciemnego i połówkę zielonego winogrona (ciemne przy serze Roquefort, zielone przy serze Camembert).