mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Camembert smażony z bananami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Danie najlepiej smakuje oczywiście na ciepło, podane z jagodami ze słoiczka.

Camembert smażony z bananami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Camembert smażony z bananami

 

Sposób przygotowania:

Camembert smażony z bananami
Dobrze schłodzony ser camembert przekrawam wzdłuż na dwie części. Banana obieram, skrapiam sokiem z cytryny, kroję na plasterki. Wkładam plastry banana między części sera. Panieruję camembert w roztrzepanym jajku, a następnie obtaczam dokładnie w bułce tartej. Smażę na rozgrzanym oleju na patelni. Pozostałe plasterki banana smażę na reszcie oleju. Na rozgrzanym talerzu układam smażony ser, dekoruję go kawałkiem cytryny, a na środku układam porcję jagód osączonych z syropu. Dookoła talerza kładę smażone plasterki banana i od razu podaję.
Camembert smażony z bananami
Banana obieram, skrapiam sokiem z cytryny i kroję w plastry
Camembert smażony z bananami
Ser camembert przekrawam na pół, układam na nim plasterki banana
Camembert smażony z bananami
Ser panieruję w roztrzepanym jajku a potem w bułce tartej
Camembert smażony z bananami
Plasterki banana podsmażam na złoty kolor na patelni