marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Camembert z niespodzianką.

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pieczarki i dymkę oczyścić i pokroić w kosteczkę,przysmażyć,do- -smaczyć.Sery rozciąć na pół,wydrążyć i nadziać.Opanierować ,obtoczyć,smażyć

Camembert z niespodzianką.

Składniki:

Camembert z niespodzianką.

 

Sposób przygotowania:

Camembert z niespodzianką.
Pieczarki i dymkę oczyścić i pokroić na kosteczkę.Obsmażyć na maśle,dosmaczając natką,orzechami zmielonymi i przyprawami.Farsz odstawić i ostudzić.Sery przeciąć na pół i lek- -ko wydrążyć farszem do środka i schłodzić na pół godzinki.Potem wyjąć,opanierować w mące,jajku i płatkach kukurydzianych.Mocno rozgrzać olej i smażyć sery z obu stron na złoty kolor.Podawać na ciepło z grzankami i sałatką.