Kasja1986

Kasja1986

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 173]

Camembert z sosem z czarnej porzeczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Chrupiący zewnątrz, pysznie ciągnący się w środku camembert z sosem z czarnej porzeczki i wódki żubrówki.

Camembert z sosem z czarnej porzeczki

Składniki:

Camembert z sosem z czarnej porzeczki

 

Sposób przygotowania:

Camembert z sosem z czarnej porzeczki
Serki camembert panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy około 2 minut z każdej strony, aż bułka się zrumieni. Wykładamy na sałacie. W garnuszku podgrzewamy dżem z kieliszkiem wódki.Chwilę zagotowujemy by alkohol odparował, a został sam smak. Gotowym sosem polewamy serki. Podajemy od razu po przygotowaniu. Smacznego.