Alessandro

Alessandro

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 77]

Canelloni ze szpinakiem i ricottą

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Canelloni z kurczakiem, szpinakiem, ricottą i orzechami ,włoskimi i pinii.

Canelloni ze szpinakiem i ricottą

Składniki:

Canelloni ze szpinakiem i ricottą

 

Sposób przygotowania:

Canelloni ze szpinakiem i ricottą
Makaron gotować al dente. Kurczaka pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na patelni. Dodać orzechy i lekko je zrumienić. Dodać szpinak, posiekany czosnek i całość podsmażyć. Dodać ser ricotta. Wymieszać , dolać śmietankę i zredukować. Doprawić solą i pieprzem. Na makaron położyć farsz, zrolować Canelloni i przekroić na pół pod skosem. Ułożyć w naczyniu i zapiec chwilę w piecu posypane delikatnie parmezanem. Podawać z sosem pomidorowym lub lepiej ze śmietanowo-parmezanowym.