Sposób przygotowania:
Cannelloni nadziewane serem i szpinakiem
Makaron gotować przez 2 min w lekko osolonej wodzie.
Szpinak zblanszować, doprawić solą, posiekać. Wymieszać z rozdrobnionym serem ricottą i połową parmezamu. Farszem napełnić makaron.
Liście makaronu ugotować w wywarze mięsnym, dodać tymianek, sól i pieprz. Wyłożyć do naczynia żaroodpornego. Na szpinaku poukładać rurki z farszem, posypać je pozostałym parmezanem i wiórkami masła. Zapiekać ok. 10 min.
Szpinak zblanszować, doprawić solą, posiekać. Wymieszać z rozdrobnionym serem ricottą i połową parmezamu. Farszem napełnić makaron.
Liście makaronu ugotować w wywarze mięsnym, dodać tymianek, sól i pieprz. Wyłożyć do naczynia żaroodpornego. Na szpinaku poukładać rurki z farszem, posypać je pozostałym parmezanem i wiórkami masła. Zapiekać ok. 10 min.