Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Cannelloni serowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Gotujemy makaron, w tym czasie jajka ubijamy ze szczypta soli, dodajemy twaróg, mozzarellę, bryndzę...

Cannelloni serowe

Składniki:

Cannelloni serowe

 

  • opakowanie makaronu Cannelloni

 

  • 1/2 szklanki gotowego sosu pomidorowego (najlepiej z kartonu)
  • 1/3 szklanki parmezanu lub innego żółtego sera
  • 2 szklanki startego sera mozzarella
  • 1 szklanka tłustego twarogu
  • 3/4 szklanki bryndzy
  • 2 jajka
  • łyżka natki pietruszki
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • sól
  • pieprz
  • masło do wysmarowania naczynia żaroodpornego

Sposób przygotowania:

Cannelloni serowe
Gotujemy makaron, w tym czasie jajka ubijamy ze szczypta soli, dodajemy twaróg, mozzarellę, bryndzę, natkę pietruszki, pieprz i gałkę muszkatołową. Wszystko mieszamy i doprawiamy solą. Cannelloni napełniamy farszem, (najlepiej powoli ,małą łyżeczką deserową) układamy w naczyniu żaroodpornym (wcześniej wysmarowanym masłem) , polewamy sosem pomidorowym, posypujemy parmezanem i zapiekamy około pół godziny.