Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Cannelloni wg Wafelka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszne cannelloni wypełnione mięsem mielonym.

Cannelloni wg Wafelka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Cannelloni wg Wafelka

 

  • 1/2 kg łopatki wieprzowej
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 opakowanie makaronu cannelloni
  • oliwa
  • 1 puszka pomidorów krojonych
  • kucharek
  • pieprz czarny mielony
  • 20 dkg sera żółtego

Sposób przygotowania:

Cannelloni wg Wafelka
Łopatkę umyć, osuszyć, wraz z czosnkiem zmielić w maszynce do mięsa. Mięso podsmażyć na łyżce oliwy. Dodać pomidory z puszki. Przyprawić do smaku kucharkiem i pieprzem. Dusić pod przykryciem około 20 minut. Mięsem wypełnić cannelloni, ułożyć w wysmarowanym oliwą naczyniu żaroodpornym. Piec około 20 minut w temperaturze 200 stopni, po tym czasie posypać startym żółtym serem i piec kolejne 15 minut. Podawać na gorąco.
Cannelloni wg Wafelka
Zmielone mięso i czosnek podsmażyć na oliwie.
Cannelloni wg Wafelka
Do mięsa dodać pomidory, dusić pod przykryciem.
Cannelloni wg Wafelka
Mięsem wypełnić makaron cannelonu i ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Cannelloni wg Wafelka
Piec w temperaturze 200 stopni, posypać serem.

Tagi:

makaron sery ser