kaja__1991

kaja__1991

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 235]

Cannelloni z Istry

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszne, idealne gdy maja nas odwiedzić goście

Cannelloni z Istry

Składniki:

Cannelloni z Istry

 

  • 8 nalesników
  • 200 gram białego sera
  • 50 gram bekonu
  • 80 gram szynki
  • 80 gram pieczarek
  • 2 jaja
  • 400 gram świeżego chleba
  • 20 posiekanych pomidorów
  • przyprawy
  • olej

Sposób przygotowania:

Cannelloni z Istry
wcześniej przygotowujemy naleśniki wg własnych przepisów. bekon i szynkę kroimy w kostkę i smażymy na oleju. dodajemy pieczarki i przyprawy. oddzielić 1/3 masy a do pozostałej dodać biały ser. nadzieniem tym nadziewać naleśniki i zawijać je. tak zwinięte naleśniki obtaczamy w jajku i pokruszonym chlebie. smażymy. do pozostałego nadzienia dodajemy pomidory przyprawy i dusimy kilka minut.