madzialena1987

madzialena1987

Szef Kuchni
[Przepisów: 39]

Cannelloni z kurczakiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

smaczne i łatwe danie w przygotowaniu

Cannelloni z kurczakiem

Składniki:

Cannelloni z kurczakiem

 

  • 1 opakowanie cannelloni
  • 50 dag mielonego mięsa z kurczaka
  • 5 łyżek oleju
  • 2 jajka
  • szklanka startego mozzarella
  • 5 łyżek bułki tartej
  • 3 szklanki przecieru pomidorowego
  • łyżeczka oregano, bazylii
  • 5 ząbków czosnku
  • 1 cebula
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Cannelloni z kurczakiem
Cebulę i czosnek obrać posiekać a cebulę podsmażyć. Mięso podsmażyć na oleju doprawiając do smaku bazylią, organem, pieprzem i solą. Następnie mięso wystudzić i wymieszać z jajkami, podsmażona cebulą, startym serem (trochę sera odłożyć do sosu) i bułka tartą. Przecier pomidorowy wymieszać z serem, czosnkiem oraz przyprawić pieprzem, solą, organem i bazylią. Przygotowanym farszem mięsnym napełniać cannelloni i układać obok siebie w naczyniu żaroodpornym, wysmarowanym olejem. Przygotowany sos wylać na wierzch makronu. Wstawić do nagrzanego piekarnika , zapiekać przez około 40 minut.