Sposób przygotowania:
Pasztet wieprzowy do słoików
Do garnka wkładamy szynkę i podgardle, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, solimy i zalewamy wodą. Gotujemy przez około 1 - 1,5 h pod częściowym przykryciem. Na ostatnie 5 minut wrzucamy wątróbkę. Wszystko odcedzamy.
Mielimy trzykrotnie w maszynce na najmniejszym sicie. Do masy dodajemy smalec, doprawiamy pieprzem ewentualnie solą.
Powstałą masę pasztetową przekładamy do słoików - ugniatamy. Pasztet pasteryzujemy w piekarniku w temperaturze 100 stopni przez 40 minut.
Odstawiamy do ostygnięcia.
Smacznego !
Mielimy trzykrotnie w maszynce na najmniejszym sicie. Do masy dodajemy smalec, doprawiamy pieprzem ewentualnie solą.
Powstałą masę pasztetową przekładamy do słoików - ugniatamy. Pasztet pasteryzujemy w piekarniku w temperaturze 100 stopni przez 40 minut.
Odstawiamy do ostygnięcia.
Smacznego !