dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Cannelloni z mięsem mielonym i warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smaczna odmiana od tradycyjnych ziemniaków z kotletem.

Cannelloni z mięsem mielonym i warzywami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Cannelloni z mięsem mielonym i warzywami

 

  • 250 g cannelloni
  • 500 g mięsa mielonego
  • 1 cebula
  • 2 czosnku
  • 1/2 puszki zielonego groszku
  • 2 garście włoszczyzny pokrojonej w kostkę (marchew, pietruszka, fasola szparagowa, por, seler)
  • 1 kostka rosołowa
  • 2 puszki pomidorów
  • 2 łyż koncentratu pomidorowego
  • sól, pieprz, bazylia, oregano, papryka czerwona, chili
  • 2 - 3 łyż startego sera żółtego
  • tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania:

Cannelloni z mięsem mielonym i warzywami
Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w drobną kostkę, następnie przesmażamy na rozgrzanym tłuszczu. Dodajemy mięso mielone i warzywa, wszystko chwilę smażymy a następnie podlewamy ok 3/4 szkl bulionu z kostki i dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawiamy do smaku. Chwilę wszystko dusimy. Pod koniec dodajemy groszek zielony. Następnie odkrywamy i redukujemy nadmiar płynu. Rurki makaronowe nadziewamy przygotowanym farszem i układamy w naczyniu żaroodpornym. Pomidory miksujemy dodajemy przyprawy i zagotowujemy. Powstałym sosem zalewamy makaron. Posypujemy żółtym serem i przykrywamy pokrywką. Pieczemy w ok 200 stopniach ok 30 min.
Cannelloni z mięsem mielonym i warzywami
Warzywa doprawiam ulubionymi przyprawami i ziołami.
Cannelloni z mięsem mielonym i warzywami
Makaron można wcześniej zanurzyć w gorącej wodzie.

Tagi:

mięso sery ser