Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Cannelloni z pieczarkami i mięsem

  • 1
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Cebulę obrać i posiekać. Pieczarki oczyścić, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać

Cannelloni z pieczarkami i mięsem

Składniki:

Cannelloni z pieczarkami i mięsem

 

  • 18 sztuk cannelloni

 

  • 30 dag mielonego wieprzowego mięsa

 

 

  • duża cebula

 

  • 3 łyżki oleju

 

  • 4 łyżki startego parmezanu

 

  • 6 łyżek keczupu

 

 

  • łyżka posiekanej natki pietruszki

 

 

Sposób przygotowania:

Cannelloni z pieczarkami i mięsem
Cebulę obrać i posiekać. Pieczarki oczyścić, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju, zeszklić cebulę. Dodać pieczarki i mięso. Mieszając smażyć 10 minut. Farsz przyprawić smaku solą i pieprzem. Cannelloni wrzucić do osolonego wrzątku, ugotować na twardo. Osączyć, lekko przestudzić, napełnić farszem. Brytfannę posmarować olejem, ułożyć warstwę cannelloni z farszem. Posypać parmezanem. Po wierzchu rozłożyć wiórki masła. Zapiekać 20 minut w temperaturze 200ºC. Polać keczupem posypać natką pietruszki.

Tagi:

mięso