Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Cannelloni z tuńczykiem i ricottą

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Gorąco polecam,naprawdę pyszne!

Cannelloni z tuńczykiem i ricottą

Składniki:

Cannelloni z tuńczykiem i ricottą

 

  • 45dag.makaronu cannelloni,
  • 20dag.tuńczyka w sosie własnym,
  • 22,5dag.ricotty,
  • 12,5dag.suszonych pomidorów,
  • Sos;
  • 125ml.gęstej śmietany,
  • 22,5dag.startego parmezanu,
  • sól i pieprz

 

Sposób przygotowania:

Cannelloni z tuńczykiem i ricottą
makaron ugotować al dente w posolonym wrzątku,odcedzić i odstawić by przestygł.Tuńczyka osączyć,rozdrobnić widelcem,wymieszać z ricottą na gładką masę.Masę przełożyć do szprycy z końcówką do dekoracji tortów i wypełnić nią makaron cannelloni.Następnie ułożyć go jeden koło drugiego w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym.Sos;śmietanę wymieszać z parmezanem,przyprawić do smaku solą i pieprzem,polać makaronowe rurki,a na wierzchu ułożyć w ozdobną kratkę pokrojone w paseczki suszone pomidory.Zapiekać ok.20min.w 200"C.

Tagi:

ricotta sosy