Agiatis

Agiatis

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 232]

Cannelloni z twarogiem i szczypiorkiem

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Makaron, biały ser i szczypiorek - idealne połączenie smaków

Cannelloni z twarogiem i szczypiorkiem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Cannelloni z twarogiem i szczypiorkiem

 

  • twaróg półtłusty - 500 gram
  • masło - 2 łyżki
  • jajko - 1sztuka
  • makaron cannelloni - 12 rurek
  • śmietana kremówka 30% - 1/2 szklanki

Sposób przygotowania:

Cannelloni z twarogiem i szczypiorkiem
Biały ser  rozdrabniamy, dodajemy jajko, masło, przyprawy wszystko razem mieszamy. Teraz dodajemy  posiekany szczypiorek - znowu mieszamy i napełniamy nasze rurki. Napełnione wkładamy do naczynia żaroodpornego zalewamy śmietaną i pieczemy 40 minut w nagrzanym do 200*C piekarniku.Pieczemy przez 30 minut pod przykryciem,potem zdejmujemy pokrywę i pieczemy 10 minut odkryte cannelloni. Smacznego!
Cannelloni z twarogiem i szczypiorkiem
Etap 1
Cannelloni z twarogiem i szczypiorkiem
Etap 2