Leo

Leo

Szef Kuchni
[Przepisów: 92]

Cannelloni ze szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Smacznego!

Cannelloni ze szpinakiem

Składniki:

Cannelloni ze szpinakiem

 

  • 20 rurek suchego makaronu cannelloni
  • 1 łyżeczka oleju
  • 250 g sera ricotta
  • 150 g szpinaku, rozmrożonego
  • 1/2 malej czerwonej papryki, pokrojonej w kostkę
  • 2 dymki
  • sól i pieprz
  • 150 ml wywaru warzywnego lub drobiowego,
  • 1 porcja sosu pomidorowego z bazylią
  • 5 g startego sera parmezan

Sposób przygotowania:

Cannelloni ze szpinakiem
Makaron cannelloni podgotować z lyzeczka oleju -najlepiej porcjami - przez 3-4 minuty. Ser, szpinak, paprykę i szalotkę zmieszać w misce i doprawić. Makaron cannelloni napełnić mieszanką z sera i warzyw i ułożyć w natluszczonej foremce. Wywar wymieszać z sosem pomidorowym z bazylią i polać tym makaron. Na koniec posypać serem i zapiekać przez 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 190 st C