Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Cannelloni ze szpinakiem wg Konczi

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Cannelloni ze szpinakiem to świetny pomysł na rodzinny obiad.

Cannelloni ze szpinakiem wg Konczi Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Cannelloni ze szpinakiem wg Konczi

 

  • Cannelloni – paczka makaronu

 

 

  • Sos serowy:
  • ½ koski masła
  • 2 serki topione np. ementaler
  • Wywar

 

Sposób przygotowania:

Cannelloni ze szpinakiem wg Konczi
W rondelku rozpuszczamy masło, dodajemy szpinak, solimy. Mieszamy od czasu do czasu, żeby się nie przypaliło. Kiedy szpinak jest gotowy dodajemy czosnek i mieszamy. Teraz należy ocenić gęstość powinien być gęstszy niż śmietana. Na talerzu ustawiamy rurki makaronu i delikatnie łyżeczką wypełniamy.W rondelku topimy masło dodajemy serki topione i mieszamy do rozpuszczenia serków. Dodajemy wywar. Na dno żaroodpornego naczynia wylewamy trochę sosu serowego i układamy kolejno wypełnione szpinakiem rurki makaronowe. Zalewamy sosem tak, żeby całość była przykryta, Wstawiamy do piekarnika na 20-30 minut . Temperatura ok. 180 ºC.
Cannelloni ze szpinakiem wg Konczi
Niezbędne składniki do przygotowania pysznego Cannelloni ze szpinakiem
Cannelloni ze szpinakiem wg Konczi
Rurki makaronu wypełniamy gowoym farszem szpinakowym
Cannelloni ze szpinakiem wg Konczi
Cannelloni ze szpinakiem układamy w naczyniu podlanym sosem
Cannelloni ze szpinakiem wg Konczi
Całość zalewamy pozostałym sosem i zapieakmy - Smacznego