superbaba4

superbaba4

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 357]

Canneloni z dynią i mascarpone

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Sezon dyniowy w pełni. Polecam przepis na obiad inny niż zwykle.

Canneloni z dynią i mascarpone

Składniki:

Canneloni z dynią i mascarpone

 

  • 1 szkalnka puree z dyni

 

  • 1 opakowanie serka mascarpone

 

  • 80 g startego sera

 

 

  • tymianek

 

  • śmietanka

 

  • makaron cannelloni 9 szt

 

Sposób przygotowania:

Canneloni z dynią i mascarpone
Dynię kroimy na mniejsze kawałki i spryskujemy oliwą z oliwek.Zapiekamy. Kiedy ostygnie miksujemy ją blenderem Triblade. Naczynie do zapiekania nacieramy oliwą.Puree z dyni mieszamy dokładnie z serkiem mascarpone i startym na tarce do parmezanu serem. Odrobinę sera zostawiamy na posypanie makaronu pod koniec pieczenia. Składniki mieszamy i doprawiamy solą i tymiankiem. Napełniamy rurki makaronowe i układamy w naczyniu żaroodpornym. Polewamy śmietanką i zapiekamy w 180 C aż makaron będzie miękki. Pod koniec pieczenia posypujemy serem.