Sposób przygotowania:
Krem dyniowy z kurkami i grzankami
Dynię, marchewkę i cebulę pokroić w kostkę.
W garnku roztopić masło, wrzucić pokrojone składniki i chwilę smażyć.
Potem wlać rosół oraz dodać przyprawy i gotować na małym ogniu do miękkości i częściowego odparowania rosołu.
Gdy zupa się gotuje usmażyć na maśle oczyszczone kurki.
Potem je posolić i chwilkę smażyć.
Następnie dodać mięso z kurczaka i śmietankę do zupy i zupę dokładnie zblendować.
W razie konieczności jeszcze doprawić i ewentualnie przetrzeć przez siot ale wdłu mnie nie ma takiej potrzeby.
Gotową zupę nalać na talerze, na środku rozdzielić kurki, grzanki i udekorować rungią.
Podawać zaraz po przygotowaniu na gorąco.
W garnku roztopić masło, wrzucić pokrojone składniki i chwilę smażyć.
Potem wlać rosół oraz dodać przyprawy i gotować na małym ogniu do miękkości i częściowego odparowania rosołu.
Gdy zupa się gotuje usmażyć na maśle oczyszczone kurki.
Potem je posolić i chwilkę smażyć.
Następnie dodać mięso z kurczaka i śmietankę do zupy i zupę dokładnie zblendować.
W razie konieczności jeszcze doprawić i ewentualnie przetrzeć przez siot ale wdłu mnie nie ma takiej potrzeby.
Gotową zupę nalać na talerze, na środku rozdzielić kurki, grzanki i udekorować rungią.
Podawać zaraz po przygotowaniu na gorąco.